Misgelukt
Door: @p
23 September 2021 | Spanje, Cudón
Ik leg het uit. Het begon zo goed vanmorgen. Op tijd bij de bus in Bilbao, snel ontbijtje daar, stoel 30 bij het raam en karren maar. Al met al om 09.00 uur de eerste stappen in Santander op de ontbrekende kilometers van de Camino del Norte van 2019. Met Koekel urs Iphonde ik me op de route. Mis. Tussen al die hoge gebouwen schiet’ie alle kanten op: en ik moest mee. Gevolg: over een stukje van niks liep ik een uur: bergop of beter nog, asfalt op. En dan ineens zie ik grond, gras en geboomte. Stappie d’r bij en knallen. Om half twaalf koffie met van alles erbij - niks moeilijk Spaans, je wijst het gewoon aan -
en na een half uurtje weer op pad.
En daar ging het mis. Ik ging wel op pad, maar het was niet mijn pad. Dat drong na meer dan een uur tot mij door. En die gele pijlen dan en die koperen schelpen in de straat en die gele verfstrepen? Gezien, echt wel maar die waren van een alternatieve route. Alternatief betekent in dit geval zeker 12 km om. Na een kilometer of zes, zeven wordt het stil op de route, houdt de bebouwing op en heb je ineens de zon aan de verkeerde kant. Die klap kwam ik niet meer te boven. Als ook de zon je al belazerd.
Kortom: ik eindig na nodeloze omzwervingen op een compound van dure huizen met een dienovereenkomstig restaurant. Met het routeboekje opengeslagen vraag ik aan de serveerster waar ik ben. Ze glijdt aarzelend met haar vinger over mijn boekje en zegt: ‘ volgens…….mij……en dan denk ik dat je hier….nee hier….weer op de Camino komt…….van welke kant kwam je?’
Ik haak al af. Had net, volledig onnodig een betonnen berg op en af en af en op gelopen en dreef in m’n interlokje. Ik bestel bier en een taxi. In die volgorde, dat dan weer wel. Voor een habbekrats sta ik in no-time voor m’n hotel Victoria Posada in Codón.
Ik zit nu in de tuin onder een sinaasappelboom, aan een glas witte wijn en de uitbater - hij brengt net het tweede - brengt mij straks naar een geschikt restaurant. Zo’n dag als vandaag is misschien niet helemaal gelukt maar je kunt toch ook niet zeggen dat hij is mislukt?
ps. Met de foto’s lukt het nog niet erg maar houd moed.
23 September 2021 - 18:51
Bouwien:
Oh jé! Moet dit stuk dan nog een keertje over? 3x is scheepsrecht.
Toch wel heerlijk dat je zo creatief en positief bent. -
23 September 2021 - 18:54
Bouwien:
Is een deel weg!!!!
Morgen een nieuwe dag en nieuwe kansen!!
Liefs
ps:
Je kunt geen sticker ofzo er bij sturen. Dan halen “ ze” iets weg. Ik heb het nu gemerkt -
23 September 2021 - 19:35
Bertha:
Eeen goed begin is het halve werk( mor hes het knap doan zo'n eerste dag -
23 September 2021 - 20:02
Success, Arjan:
In eerste instantie had ik wel met je mee willen lopen.
In tweede instantie blij dat mijn epididimis opspeelt! -
23 September 2021 - 20:28
Thea Hijman :
Morgen weer ‘n kans Ap, succes gewenst -
23 September 2021 - 20:34
Nienke:
och Al. k heb met jhe te doen. gelukkig zijn er taxi.s. en laat je niet uit het veld slaan
. je stond er middenin
goede nachtrust en morgen gezond weer op.
gr. njenkr -
23 September 2021 - 21:49
Marion :
Weer een ervaring rijker en vergissen is menselijk toch?
Geen regen, que tengas suerte! Buenas noches... -
23 September 2021 - 22:16
Monique:
Veel succes Ap. Alle begin is moeilijk haha -
24 September 2021 - 00:27
Ineke:
Toch flink gelopen ;-)
Gelukkig zijn er geen foto's van!
Veel succes weer morgen, liefs, Ineke -
24 September 2021 - 14:26
Ria:
24 September 2021 - 15:50
24 September 2021 - 15:52
24 September 2021 - 17:07
Ria Maartense:
Drie keer al gereageerd. Maar ja: je mag geen smiley gebruiken, hè?
Ik moest namelijk diverse keren grinniken. Ook omdat ik de situatie zo goed herken. Maar uiteindelijk blijkt altijd alles weer goed te komen! Morgen weer fris op het goede pad! Buena suerte! -
24 September 2021 - 18:00
Geesje:
Dan kan het vanaf nu alleen maar beter gaan. Succes! -
25 September 2021 - 18:19
Ineke: