Je bent geen vakantieganger. - Reisverslag uit Ferrol, Spanje van Ap Folgerts - WaarBenJij.nu Je bent geen vakantieganger. - Reisverslag uit Ferrol, Spanje van Ap Folgerts - WaarBenJij.nu

Je bent geen vakantieganger.

Door: @p

Blijf op de hoogte en volg Ap

02 Oktober 2021 | Spanje, Ferrol

Gijon - Ferrol, per Alsa bus.

Weet je wat gauw verveelt? Verveling. Viel me vooral vandaag weer op. Veel wachten, in de rij voor de bus, vier uur in dat ding om van Gijon naar A Coruna te komen en dan nog eens anderhalf uur in een soort stadsbus naar Ferrol. Genoeg te doen, toch zou je zeggen. Ik noem dat verveling. Kan ik dan niet niks doen of stil zitten? Ik heb een hoge graad van perfectie bereikt in het actief op eigen initiatief niks doen. Dat is niks doen waarop je invloed hebt. Je kunt stoppen als je wilt maar ook nog even doorgaan als dat de kwaliteit van je dagelijkse leven goed doet.

Tijdens eerdere Camino’s boekte ik nog wel eens ergens een extra nachtje, even de toerist uithangen. Maar dat ben je niet. Je ben geen vakantieganger. Je loopt een Camino. Tuurlijk, voor je plezier maar toch geen vakantie. Dan zit je op een terrasje, ben je met z’n tweeën, loop je hier en daar een Cathedraal binnen of een museum, loop je ontspannen een stukje natuur in. Enfin, vakantie dus. Een Camino lopen is een missie. En natuurlijk het woord ‘missie ‘begint met ‘ mis ‘. Zal ook wel, maar ik doe het graag.

En regen, dat verveelt gauw jonge. De hele dag hier al meer of minder en nu vooral meer. M’n nieuwe regenjas met capuchon deed goede diensten. Ga zo nog even droog oefenen met m’n poncho. ‘t Blijft hier de hele nacht nog fors regenen. Morgenvroeg lijkt het te minderen en is er ook kans op zon. Ik denk dat dat wel klopt.

Eerlijk? Ik was eigenlijk niet van plan een stukje te schrijven. Een dag niet gelopen is een dag niet geschreven. En een matig hotel ( zelf uitgezocht, hoor) regen, uren in een schommelende bus, zaterdag geen kip op straat en geen winkel open en…zal ik het hierbij laten?

Bouwien op de app:’geen verhaaltje vandaag’? …..en ik was al weer om. Kwam ook omdat ik de dag toch nog goed afsloot met een heerlijke avondmaaltijd in een prachtig restaurant.

Morgen het begin van de laatste 4 etappes van de Inglese. ‘k Zie er niks tegenop.

• 02 Oktober 2021 - 23:03

Nienke:

ha die Ap. k lig onderuit op de bank. benen op de tafel. hond ernaast ...op de bank....
    de houtkachel smeult nog f na. ja het is hier herfst..de regen klettert tegen de ramen.
    maar in t panbos scheen de zon nog wat bleekjes..
    enfin. zo kan ik nog f doorbabbelen.
    ik bewonder je ausdauw....goed geschreven?...
    k wens je voor morgen..een mooie dag toe met zon.. en
    goede start op deel 2..
    gr. nienke

• 02 Oktober 2021 - 23:03

Jeanet:

Voor nu slaap lekker en morgen lekker lopen!

• 02 Oktober 2021 - 23:18

Bouwien:

Toch nog! en wat voor een verhaal. Leuk! Al is er niets, altijd wel iets!
    Ik lag al bijna in bed! Lola nog even naar boven doen en PING. Mijn telefoon.
    Morgen is het niet droog, zag ik. Hier ook niet! Geniet van je regenkleding! Net gekocht en niet gebruikt? Dat kan niet!

Ik morgen naar Daniëlle en Tom, daarna Dick en Addy! Is de zondag ook weer voorbij!
    Voor nu:
    Welterusten xxxx liefs van mij!

• 03 Oktober 2021 - 09:40

Danielle:

actief op eigen initiatief niks doen. Die uitdrukking kende ik nog niet, maar hoe je het beschrijft blijk ik dat heel vaak te doen! Vandaag oma hier, gezellig. Ik ga soep maken, perfect voor met dit herfst weertje. Liefs en succes vandaag!

• 03 Oktober 2021 - 09:48

Erwin:

Dag Ap,
    dank voor de mooie verhalen. Ik lag wat achter in verband met andere bezigheden. En met herstel van een enkelblessure...op de bank zitten dus; of zoals jij stelt: Verveling; want dit is gedwongen niks doen. Gelukkig wordt de dag opgefleurd met Parijs Roubaix; een natte versie dit keer! Wat een geluk voor mij.
    Hopelijk ook geluk voor jou vandaag; en geen regen in Asturias! Kom je nog op de Picas de Europa?

• 04 Oktober 2021 - 07:25

://___Marcel___\\: