Leugenachtig mooi.
Door: @p
25 September 2021 | Spanje, San Vicente de la Barquera
Santillana del Mar is één van de mooiste stadjes op mijn route, tot nu toe. Rijke klassieke gebouwen, statige herenhuizen en stokoude straatjes. De Middeleeuwse rijkdom straalt er nog steeds van af. Gisteren liep ik er doorheen en hield er een korte proviandstop.
Maar zoals ook met het mooiste meisje uit de klas: er zit altijd wel een smetje aan. Bij Santillana zijn dat er drie. Leugens. De stad van de drie leugens wordt het genoemd. Tel maar even mee: 1) ze is niet heilig (santa) 2) ze ligt niet aan zee (Mar) en 3) ze is niet vlak (illana) Dat laatste kan ik uit eigen ondervinding bevestigen. Het tweede ook, trouwens. In geen velden of wegen een zee te zien. Voor de zekerheid ben ik op grond van de bedenkelijke bijnaam even bij de plaatselijke VVV langs gegaan om te vragen of de Camino-pijlen wel allemaal de goede kant op wijzen. Si, si.
Naast wat Santillana allemaal niet was, is het wel een trekpleister van Volendamse omvang. Ook nu schuifelen busladingen windjacken en bloemetjes jurken door de stad.
Vandaag liep de etappe eindelijk langs de Atlantische Oceaan. Z’n onophoudelijke golfslag hoorde ik de hele dag naast me. En regelmatig had ik ruim zicht op de zee. Als voorbereiding op deze september/oktober trip kocht ik nog een regenjas met voering. Weet jij hoe koud het hier in deze tijd ‘s ochtends is? ‘Neem ook nog maar een paar handschoen mee’ zei Bouwien. Ook handschoenen mee, dus. Na hooguit een half uurtje lopen ‘s ochtends benader ik het kookpunt. Dat komt vooral omdat het hier fors klimmen is. De Pico’s de Europa ( de Spaanse Alpen) heb je niet voor niks steeds in het vizier. Gisteren heb ik me tijdens de etappe om moet kleden in een dunnere outfit. Het is hier overdag gewoon 25 graden en geen zuchtje wind.
Ik slaap in hotels, nou vooruit: hotelletjes. Niet alle herbergen hebben het overleefd of zijn nog open. In Corona-tijd met veel internationale slapers en snurkers op een zaaltje trekt me nu ook niet erg. B was er ook niet voor.
Slapen op een zaal moet je toch al liggen.
Om een Camino schadevrij te volbrengen, moeten alle onderdelen van je lichaam goed samenwerken. Dat gaat nog steeds goed bij mij.
Vraag me niet hoe dat kan.
25 September 2021 - 18:56
Bouwien:
Heel blij dat je in hotels weer kunt bijtanken voor de volgende dag!
En dat eerste halfuur ook geen handschoenen of warme jas?? Ik kan het me niet voorstellen.
Mooi hoor om de zee te kunnen zien en horen.
Makkie vandaag? Geen troubles: regen of verkeerd lopen of...
Nu het eten nog, ik ben benieuwd! Ik hoop voor je dat het lekker is: heel benieuwd. Gr. Xxxx -
25 September 2021 - 22:46
Ineke:
Bijzonder lijkt me, om langs de zee te lopen!
En 25 gr. Heerlijk :)
Welterusten, Ineke -
26 September 2021 - 10:17
Arjan:
Hoi Globetrotter,
Ziet er mooi uit zo'n slingerende weg langs de zee.
Bovendien heb je er mooi weer bij; goed te doen dus.
Ik had begrepen dat het gebruik van Alberges verplicht was; enfin, dat wordt in Santiago op je stempelkaart wel verrekend!
Groet, Arjan
26 September 2021 - 10:24
BerthaSmith :
Ik hoop dat deze wel aankomt ,het lukt me nog niet , moar volgns mie kins het wel hem zo ,succes he -
26 September 2021 - 13:25
Marion :
Santillana de mar, lieflijk en indrukwekkend, 20 jaar geleden nog meer ongerept met veel bloembakken, rode geraniums.
Plaatsje viel toen al op...
Deseo mucho éxcito en este domingo! -
27 September 2021 - 11:07
Nienke:
De tweede foto naast de sleutelmaker.... was dat je hotel? lekker luchtig....hahah
k geniet weer van je verhalen .
Succes he.
groet, Nienke